Lid Worden

Vrienden werken samen voor het goede doel 


Leden die samen de handen uit de mouwen steken zijn de kern van elke Lions Club, wereldwijd. En omdat inzet voor goede doelen het beste gaat als de leden ook met plezier samenwerken, is de vriendschap tussen de leden ook een belangrijk element in de werking van elke Lions Club.


In het Land van Wor draagt elk lid naar eigen mogelijkheden bij aan de werking van de club en de resultaten voor de goede doelen. Sommigen verkiezen zaken te organiseren, anderen houden zich bezig met fondsenwerving of begeleiding van onze sociale doelen. En allen steken de handen uit de mouwen om van elk event weer een succes te maken. De persoonlijke inzet is immers de sleutel tot het succes van de club.


Om dat allemaal te organiseren komen de leden tweemaal per maand samen om de lopende zaken te bespreken en nieuwe plannen te maken. Eén keer per maand wordt dat gecombineerd met een gezellig diner, de andere keer wordt de werkvergadering soms aangevuld met een spreker of een bedrijfsbezoek. Daarnaast kiezen de leden in welke organisaties of commissies ze zich actief willen inzetten.


Op die manier biedt het werkjaar een goede mix van inspanning en ontspanning, met als resultaat een mooie bijdrage voor onze sociale doelen.



Lions mee-maken


Wil je je inzetten om in Alken kinderen kansen te geven en tegelijkertijd samen te werken met een ge-engageerde vriendengroep, dan is Lions Club Alken - Land van Wor iets voor jou. We verwelkomen je graag eens op één van onze activiteiten of vergaderingen om je te laten zien hoe het in onze club te werk gaat en hoe je je kunt inzetten voor kinderen in Alken.


De tijd dat service clubs enkel iets voor de lokale ondernemers en notabelen was, ligt gelukkig al een tijdje achter ons. Iedereen is welom. Het enige wat we vragen is je engagement en je deelname in de vriendengroep die we zijn. Hoe je je inzet binnen de cluben de club mee-maakt hangt af van je persoonlijke interesses. De verschillende werkgroepen en commissies bieden uitdagingen en mogelijkheden op diverse vlakken en voor verschillende interesses.     


Kom dus gerust eens kijken of Lions-zijn iets voor jou is. Makkelijkste manier is om gewoon één van onze leden aan te spreken. Zij zullen jullie graag in de club introduceren. Niet meteen één van onze leden in je kennissenkring, geen probleem. Stuur gewoon een mailtje naar onze verantwoordelijke ledenwerving en we nemen graag contact met je op. Na de introductie zal je worden uitgenodigd voor een diner- en/of werkvergadering waar we elkaar wat beter leren kennen. Daarna beslis je of Lions Club Alken - Land van Wor de plaats is waar jij je engagement wil inzetten.



Ben je tussen 18 en 30 jaar?


En wil je je ook engageren om met vrienden samen te werken voor het goede doel, dan ben je van harte welkom bij onze vrienden van Leo Club Haspengouw.


De Leo's hebben hun eigen organisatie en werking, in de geest van Lions, maar dan uitdrukkelijk gericht op jonge mensen. Wil je meer over hun weten kan je dat vinden op FaceBook of hun website.


Neem gerust eens contact met hun op. Zij geven je graag meer uitleg over wie ze zijn en wat ze doen.