Over ons

IN HET LAND VAN WOR


“Lions Club Alken Land van Wor”  werd in 2006 opgericht door een groep vrienden die zich wilden inzetten voor de lokale goede doelen.


Wij kozen ervoor om een Lions Club te worden omdat de doelstellingen van Lions International het best overeenstemden met onze ideeën.


Voor ons is het belangrijk dat iedere Lions Club autonoom werkt  en we zelf kunnen bepalen hoe wij  inhoud geven aan onze doelstellingen.


Vanaf de start is Lions Club Alken Land van Wor een gemengde club van mannen en vrouwen die zich inzetten voor kinderen met pech in onze gemeenschap.


Het “Land van Wor” in onze naam verwijst naar het dialect bevestigings- en stopwoord “Wor” om zo de lokale verbondenheid te benadrukken.


Nieuwsgierig naar de mensen die zich binnen Lions Club Alken - Land van Wor steeds weer inzetten voor de sociale doelen. Je vindt ze hier.

EN OOK ONZE JONGEREN ZETTEN ZICH IN


In 2016 ontstond in de schoot van Lions Club Alken Land van Wor de “Leo Club Haspengouw”.


Een Leo Club onderschrijft dezelfde waarden van Lions International maar beperkt zich tot jonge mensen tot 35 jaar.


Door hun enthousiasme en creativiteit  streven zij op een specifieke manier naar de invulling van hun doelstellingen.


LIONS - EEN INTERNATIONALE SERVICECLUB


Een “Lions Club” is een vereniging die zich inzet voor een betere samenleving.


De leden werken op een vriendschappelijke basis samen zonder enige politieke, godsdienstige of

beroepsmatige verbondenheid.


Deze serviceclubs maken deel uit van een wereldwijd netwerk “Lions International”, dat opgericht werd in 1917. De ruim 46.000 Lions Clubs zijn verspreid over 208 landen. De organisatie telt 1,5 miljoen leden, waarmee ze ’s werelds grootste serviceorganisatie is, met een permanente vertegenwoordiging in de Verenigde Naties.


Lions International  heeft vooral aandacht voor de strijd tegen blindheid en diabetes, het bevorderen van sportmogelijkheden voor minder-validen (Special Olympics), de uitwisseling onder jongeren (Youth Exchange) en het streven naar vrede (Peace Poster). Lions Clubs International Foundation (LCIF) ondersteunt humanitaire missies en verleent hulp bij natuurrampen.


Lions worden aangemoedigd dienstbaar te zijn aan de gemeenschap.


Het motto van de Lions Clubs is dan ook  “WE SERVE”.